EVANGELIČKA METODISTIČKA CRKVA

Želimo Vas ovom informacijom upoznati o biti i življenju naše crkve. Evangelička? Ta znam to već, reći ćete, ali što znači metodistička? Upravo to Vam želimo u slijedećim stavcima malo pobliže opisati, i nadamo se da ćete razumjeti zbog čega mi rado pripadamo baš ovoj crkvi.

Počelo je to već prije više od 280 godina. Nekoliko mladih studenata se sastajalo na čitanju Biblije i na molitvu. Uz to su se angažirali i u socijalnom radu; pomagali su siromašne i nemoćne, posjećivali zatvorenike... Ova grupa studenata je s obzirom na njihov konzervativan način življenja dobila nadimak "Metodisti". Njima je pripadao i kasniji anglikanski svećenik John Wesley (1703-1791). On je otkrio veliki izazov kršćanske vjere za sve ljude i počeo stoga navještati Evanđelje (Radosnu vijest) svim slojevima društva, a posebno siromašnima i ljudima na ulici. Ubrzo je nastao veliki pokret koji se raširio svijetom, sličan reformaciji u SR Njemačkoj. Iz toga pokreta je nastala Emc.


Dnevne Lozinke.
Što su Lozinke informirajte se na linku Literatura.

10. 04. petak:
VELIKI PETAK:
Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Iv 3,16
Blago čovjeku koji se boji Jahve i koji uživa u naredbama njegovim.
Ps 112,1
Isus čijom se modricom izliječiste. Doista, poput ovaca lutaste, ali se sada obratiste k pastiru i čuvaru duša svojih.
1 Pt 2,24-25
čitati: Iv 19,16-30; 2 Kor 5,14b-21; Mk 15,24-41
Propovijed: 2 Kor 5,(14b-18)19-21


Lozinke za cijelu godinu možete skinuti sa linka "Literatura"